HAYAT NEDİR?
Hayat nedir? Ne tür beklentilerimiz var. Hayatın bizden bekledikleri neler…
Yıllardır bu sorular beynimize şimşek gibi çakılan sorular…
Eğer bu sorulara makul ve manalı cevaplar bulabilmişsek hayatın ne olduğunu anlamış oluruz eğer bulamamışsak her zaman sıkıntı çekmişizdir…
Doğuyorum; elimde olan bir durum değil, yani ben karar vermedim.
Ölüyoruz; yine elimizde değil ona da ben karar vermiyorum…
Fakat doğumuma, ölümüme ve ikisi arasında bana hediye edilen ve birtakım sevinçler, üzüntüler yaşadığımız yaşam dediğimiz şeyi de bize sunan yaratıcı bir güç var.
Bu güç bizi hayat çizgisinin başına koyuyor bu yolda süresi ve uzunluğu kendisince belirlenmiş olan bu yolda yürümemizi istiyor.
Yol boyunca inişler çıkışlar, düzlükler yoldan sapmalar mevcut...
en sonunda yolu bitiriyoruz..ve başka bir aleme göç ediyoruz.
Hayat çizgimiz muhakkak inişli ve çıkışlı olacaktır öncelikle bunu kabul etmek gerekir.
Eğer hayat çizgimiz düz olsaydı bu bizim ölü olduğumuzu gösterirdi, nitekim kalbi duran insanların EKG monitöründe çizgilerinin düzleşmesi gibi…
Hayatı bir nehir’e de benzetebiliriz bir okyanusa veya bir denize dökülene kadar akar durur… Hayatta ölüm anına kadar nehir misali akacaktır…
Ama geçtiğimiz yerler engebeli olur ama düz olur ama bazen coşarak akarız bazen durgunlaşırız… Çok ilginçtir geçtiğimiz yerlere bir daha geri dönemeyiz.
O halde hayatı şöyle tanımlayalım: bize yaratıcı tarafından sunulan yaşam süresinde birtakım hastalıklar ekonomik zorluklar, güç hayat şartları ile beraber sağlık, mutluluk ve zenginlik de verilebileceği, yaratıcı tarafından bir takım sorumlulukların yüklendiği, kendi düşünce gücümüzle iyi ya da kötü şeyler yaparak geçirdiğimiz süreç…
Şimdi ne yapacağız bize verilen süre içerisinde sorumluluklarımızı bilerek bu süreyi en güzel şekilde yaşamaya çalışacağız…
Çok yaşamak sadece zaman olarak ifade edilir. Ama iyi yaşamanın zamanla bir ilişkisi yoktur…
Çok yaşamaktansa iyi yaşamayı tercih edelim…
MEHMET ORHAN DURDU