KaraDenizFm
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KaraDenizFm

DostLuK Ve SevgiNin PayLasıLdıgı Tek adres...KaraDenizFm
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kapadokya-Nevşehir'de Tatil

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:13 am

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil

Kapadokya Hakkında


Kapadokya tatil yöresi, doğal oluşumların ve güzelliklerin insan yaşamına etkilerinin en iyi gözlendiği tatil yerleri arasındadır. İnsanları hayranlığa sürükleyen Peribacaları, içlerine yapılmış olan evler, ibadethaneler ve diğer yaşama alanları ile size tatil şansınızı değerlendirebileceğiniz Kapadokya Turları yapma fırsatı sunuyor. Bugün Kapadokya olarak nitelendirdiğimiz alan Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Kırşehir illerine uzanmaktadır. Kapadokya'nın Üçhisar, Ürgüp, Avanos, Göreme, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara şeklinde parçara ayrılmış olduğunu düşünerek hazırlanmış Kapadokya Turları sayesinde, sizi tatmin edecek bir gezi yaşayabilirsiniz. Kapadokya tatil için çeşitli fırsatlar sunuyor. Doğal güzelliklerinin yanısıra, Kapadokya otelleri, turları ve diğer turistik unsurları ile size güzel bir tatil yaşatmaya hazır.

Kapadokya tatil cennetinde ilginizi çekebilecek başlıca eserler ya da bölgeler şunlardır: Üçhisar, Ürgüp, Avanos, Göreme, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara Vadisi.


Kapadokya Hakkında

Kapadokya tarihi boyunca doğal değişimlerin yanı sıra birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, işte kronolojik sıraya göre bunlardan bazıları;

(M.Ö.3000-1750) Asur Ticaret Kolonileri Çağı
M.Ö. 2000-1750 yılları arasında Kuzey Mezopotamya'da yaşayan Assurlu tacirler Anadolu'da ticari koloniler kurarak ilk ticaret örgütünü oluşturmuşlardır. Bu ticaretin merkezi Kayseri'deki Kültepe, Kaniş-Karum'dur (Karum: Ticaretin yapıldığı pazar yeri). Belgelerde adı geçen ve yeri saptanabilen karumlardan biri de Karum-Hattuşaş'tur (Boğazköy).

Zengin altın, gümüş ve bakır kaynaklarına sahip olan Anadolu, tunç alaşımı için gerekli olan kalay bakımından fakirdi. Tacirlerin beraberinde getirdikleri kalay, çeşitli kumaşlar ve kokular bu ticaretin ana malzemeleriydi. Hiç bir zaman politik üstünlüğe sahip olmayan tacirler yerli beylerin himayesi altındaydılar.

Assurlu tacirler sayesinde Anadolu'da ilk defa yazı görülür. Kapadokya Tabletleri olarak adlandırılan Eski Assurca yazılmış çivi yazılı metinlerden, tacirlerin geliş yolları üzerindeki beylere %10 yol verdikleri, borçlu olan halktan %30 oranında faiz aldıkları, Anadolu krallarına sattıkları mal üzerinden %5 vergi verdikleri anlaşılmaktadır. Yine bu tabletlerde Assurlu tacirlerin Anadolulu kadınlarla evlendikleri ve nikah sözleşmelerinde Anadolulu kadınların haklarını koruyacak maddeler bulunduğu görülmektedir.

Assurlu tacirler yazıdan başka silindir mühürler, madencilik, tapınak ve tanrı fikirlerini de Anadolu'ya getirmişlerdir. Böylece Anadolu'nun yerli sanatı, Mezopotamya sanatının etkisi altında gelişerek kendine has yeni bir sanat anlayışını ortaya koymuştur. Bu sanat daha da gelişerek Hitit sanatının temelini oluşturmuştur.

(M.Ö.1750 - 1200) Hititler Dönemi
M.Ö.II. binin başlarında Avrupa'dan Kafkaslar üzerinden gelerek Kapadokya Bölgesi'ne yerleşen Hititler, daha sonra yerli halkla kaynaşarak imparatorluk kurmuşlardır. Dilleri Hind-Avrupa dil grubundandır. Başkentleri Hattuşaş (Boğazköy) olan Hititlerin önemli şehirleri Alacahöyük ve Alişar'dır. Kapadokya Bölgesi'nde bulunan bütün höyüklerde Hititlere ait kalıntılara rastlamak mümkündür. Bunun yanı sıra Hitit İmparatorluk Dönemi'nde özellikle Kapadokya Bölgesi'nde stratejik açıdan önemli geçitlere ve su kenarlarındaki yüksek kayalara rölyef olarak işlenmiş anıtlar bulunmaktadır. Bu kaya anıtları sayesinde Hitit krallarının güneydeki ülkelere ulaşmak için geçtiği yolları saptamak olasıdır. Kayseri sınırları içindeki Erciyes Dağı'nın güneyinde yer alan Fraktin, Taşçı ve İmamkulu kaya anıtları tanrıların kutsanması, Büyük Kralın (Hattuşili III) ve Kraliçenin (Puduhepa) tanrılara minnettarlığını göstermesinin yanı sıra imparatorluğun gücünün sınırlarını gösteren birer propaganda anıtlarıdır.

(M.Ö. 1200-700) Geç Hitit Dönemi
Friglerin Orta Anadolu'nun önemli kentlerinin hemen hepsini yıkarak Hitit İmparatorluğu'nu ortadan kaldırılmasından sonra Orta ve Güneydoğu Anadolu'da Geç Hitit Krallıkları ortaya çıkmıştır.

Kapadokya Bölgesi'ndeki Geç Hitit Krallığı ise Kayseri, Niğde ve Nevşehir'i içine alan Tabal Krallığı'dır. Bu döneme ait Gülşehir - Sivasa (Gökçetoprak), Acıgöl -Topada, Hacıbektaş - Karaburna Köyü'nde Hitit Hiyeroglifi yazılmış kaya anıtları bulunmaktadır.

(M.Ö.585-332) Pers ve Kapadokya Krallığı
Kimmerler'in Frig egemenliğine son vermesi sonucu Anadolu'da Medler (M.Ö. 585), daha sonra da Persler (M.Ö.547) görülür. Persler bölgeyi 'Satrap' adını verdikleri valilerce yönettiler. Eski Pers dilinde "Katpatuka" olarak adlandırılan Kapadokya bölgesi, 'Cins Atlar Ülkesi' anlamına gelmekteydi. Persler, Zerdüşt dinine bağlı olduklarından ve ateşi kutsal saydıklarından bölgedeki volkanları, özellikle Erciyes ve Hasandağı'nı, kutsal saymışlardır.

Persler, Kapadokya'dan geçerek başkentlerini Ege'ye bağlayan,'Kral Yolu'nu geliştirmişlerdir. Makedonya Kralı İskender M.Ö. 334 ve 332 de Pers ordularını arka arkaya bozguna uğratarak bu büyük İmparatorluğu yıkmıştır.

Pers İmparatorluğu'nu yıkan İskender Kapadokya'da büyük bir dirençle karşılaştı. İskender, komutanlarından Sabiktas'ı bölgeyi denetim altına almakla görevlendirince, halk buna karşı çıktı ve eski Pers soylularından Ariarathes'i kral ilan etti. Çalışkan bir yönetici olan I. Ariarathes (M.Ö.332-322) Kapadokya Krallığı'nın sınırlarını genişletti.

İskender'in ölümüne kadar barış içinde yaşayan Kapadokya Krallığı, Roma'nın bir eyaleti olduğu M.S.17 yılına kadar varlığını korumak için Makedonyalılarla, Pontuslularla, Galatlarla, Romalılarla mücadele etmiştir.

(M.S. 17-395) Roma Dönemi
M.S.1 7'de Tiberius Kapadokya'yı Roma'ya bağlayarak bölgedeki kargaşaya son verdi. Romalılar bölgeyi ele geçirdikten sonra batıya bir yol yaparak Ege'ye ulaşımı sağladılar. Bu yol hem askeri hem de ticari açıdan önemliydi.

Roma egemenliği sırasında, yöreye gerek saldırı gerekse göç biçiminde doğudan gelenler oldu. Romalılar bu yeni gelenlere karşı 'Lejyon' adını verdikleri askeri birlikleriyle karşı koydu.
İmparator Septimus Severus Dönemi'nde ekonomik bakımdan oldukça canlanan Kapadokya'nın merkezi Kayseri, daha sonraki yıllarda İran'dan gelen Sasaniler'in saldırılarına uğradı. Gordianus III bu saldırılara karşı şehrin etrafını surlarla çevirtti.

Bu sırada Anadolu'da yayılmaya başlayan ilk Hıristiyanların bir kısmı büyük şehirlerden köylere göç etmeğe başladılar. Kayseri'nin önemli bir din merkezi haline geldiği 4. yüzyılda, kayalık Göreme ve çevresini keşfeden Hıristiyanlar, Kayseri Piskoposu da olan Aziz Basil'in dünya görüşünü benimseyerek kayalar içinde manastır hayatını başlattılar.

(397-1071)
Roma İmparatorluğunun ikiye bölünmesiyle Kapadokya Doğu Roma İmparatorluğunun etkisi altında kaldı. 7.yüzyılın ilk yıllarında Kapadokya'da Sasanilerle Bizanslılar arasında yoğun savaşlar oldu. Sasaniler bölgeyi 6 - 7 yıl kadar ellerinde tuttular. 651'de Halife Osman Sasanileri yıkınca bölge bu kez Arap-Emevi göçlerinin akınlarına uğradı.

Uzun süredir devam eden mezhep çatışmaları III. Leon'un Müslümanlıktan etkilenerek ikonları yasaklamasıyla doruk noktasına ulaştı. Bu durum karşısında bazı Hıristiyan ikon yanlısı keşişler Kapadokya'ya sığınmaya başladılar. İkonoklasm hareketi yüz yıldan fazla sürdü (726-843). Bu dönemde birkaç Kapadokya kilisesi ikonoklasm etkisinde kaldıysa da ikondan yana olanlar burada rahatlıkla gizlenip ibadetlerini sürdürdüler.

(1071-1299) Selçuklu Dönemi
Oğuz Türklerinden Selçuk Bey'in kurduğu Selçukluların anavatanı Orta Asya'dır. 10. yüzyılda kuzeye doğru yayılan İslamiyet'i kabul eden Selçuklular, İslamiyet'i kabul etmemiş kavimlerle sürekli mücadele ederek egemenlik alanlarını genişletmeye çalışmışlardır.
Bizans İmparatoru Romanos Diogenes'in Selçuk Bey'in torununun oğlu Alparslan'a 1071 yılında yenilmesi Bizans'ın gerilemesine, Anadolu'da yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur.

1075 yılında Anadolu Selçuklu Devleti kurulur. 1082'de Kayseri fethedilir ve böylece Kapadokya Selçuklu hakimiyetine girer. Hıristiyanlığın önemli yerleşim ve yayılma alanı olan Anadolu, bundan böyle Kuzey Afrika'dan, Ortadoğu ve Yakındoğu'ya kadar uzanan İslam bölgelerine dahil olmuştur. Anadolu'nun Selçuklu Türkleri tarafından fethi, patrikhanenin idari etkinliğini etkilememiştir. Çünkü 13. yüzyıla ait İhlara Bölgesi'ndeki Aziz George Kilisesi'nin yazıtlarında Selçuklu Sultanı II. Mesud ve Bizans İmparatoru II. Andronicus'un adlarından övgüyle bahsedilmektedir.

13.yüzyılın sonunda Anadolu Selçuklu Devletinin zayıflaması üzerine Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde beyliklerortayaçıkar. 1308yılındaMoğolkökenliİlhanlılar Anadolu'yu istila eder ve Kapadokya Bölgesi'nin önemli bir kenti olan Kayseri de yıkılıp tahrip edilir. Selçuklu sultanları Moğol yönetiminin etkisi altında kalırlar ve bağımsız hareket edemezler. Anadolu artık Türk boylarının kurduğu beylikler halinde idare edilecektir.

Osmanlı Dönemi
Kapadokya Bölgesi, Osmanlı Dönemi'nde de oldukça sakindi. Nevşehir, Damat İbrahim Paşa Dönemi'ne kadar Niğde'ye bağlı küçük bir köydü. 18. yüzyıl başlarında özellikle Damat İbrahim Paşa zamanında Nevşehir, Gülşehir, Özkonak, Avanos ve Ürgüp'te imar hareketleri gelişmiş; camiler, külliyeler, çeşmeler yaptırılmıştır. Özkonak kasabasının merkezinde Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selimdin doğu seferi sırasında (1514) yapılan köprü, Nevşehir'deki erken Osmanlı yapısı olması açısından önemlidir.

Osmanlı Dönemi'nde de Selçuklu Dönemi'nde olduğu gibi yörede yaşayan Hıristiyanlara karşı hoşgörülü davranılmıştır. Ürgüp/Sinasos'taki 18.yüzyıla ait Konstantin - Eleni Kilisesi, Gülşehir'deki 19.yüzyıla ait Dimitrius adına yapılan kilise ve Derinkuyu'daki Ortodoks Kilisesi bunun en güzel örnekleridir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Geri: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:15 am

Kapadokya Tarihi Yerleri , Kapadokya Gezilecek Yerleri

KAPADOKYA

Kapadokya bölgesi Peri bacalarıyla ünlüdür. Hristiyanlığın ilk dönemleri için bu bölge önem taşımaktaydı.2. yyda. ilk Hristiyan topluluk oluşmuş, 4. yy da da resmi olarak Hristiyanlık kabul olmuştur. Yüzlerce mağra Kilisesi harika duvar resimleriyle buradadır.6. yy. dan 18. yy. 'a kadar resim tarzındaki değişim ve gelişimleri görmek mümkün. Diğer gezilebilecek esas merkez ve yerler yer altı şehri Derinkuyu ve kaymaklı, Ihlara vadisi, Çömlek şehri Avanos ve Hacıbektaş müzesidir.

GÖREME VADİSİ
Göreme vadisi içinde bulunan sayısızca mağra kilisesiyle Kapadokyanın ünlü yerlerinden birisidir. Birçok kilise Arap istilasından sonra 11.yy. da oluşmuştur. Bizans zamanında Göreme Piskopos merkezi olmuş ve sadece Rahiplere ev sahipliği yapmıştır. Diğer yerler, Basilus Kilisesi, Elmalı Kilisesi, Barbara Kilisesi duvar resimleriyle alışılmışın dışındadır. Yılanlı Kilisesi de yılan resmi ile bu adı almıştır. Önemli Kiliselerden biri de Göremedeki Karanlık Kilisedir. Karanlık olmasından dolayı ışık Freskleri hiç bozmamıştır. Ayrıca Kapadokyanın 10.yy. ait en büyük Kiliselerinden biri de Tokatlı Kilisesidir. Ana bölümde 'makedonyanın rönesans' denen yükseliş dönemine ait çok güzel Freskler bulunmaktadadır. Göreme vadisinde Manastırlardan kalma bir çok kalıntılar, ve birçok Kilise vardır. Bunları burada anlatmakla bitiremeyiz.

SOĞANLI VADİSİ
Göremenin dışında ikinci büyük Rahip merkezi Soğanlı Vadisidir. Freskler 9-13.yy.aittir. Vadideki bazı Kiliselerde ne zaman yapıldığına dair tarih vardır. Burda yaklaşık 150 Kilise bulunmaktadır. Önemli Kiliseler 1060 - 1061 de yapılmış olan Karabaş Kilisesi ve yapılışı 11.yy. başlamış olan Barbara Kilisesidir.

YERALTI ŞEHRİ DERİNKUYU
Bu yeraltı şehri Frikler zamanındandır. Bizans zamanında da yaşanılmaya devam edilmiştir. Burası düşmandan korunmak için oluşturulmuştur. Düşman istilası ile yeraltı şehrinin kapıları kapatılmış ve 80 m. Yükseklikteki bacalardan havalandırma sağlanmıştır. Derinkuyu 1963de bulunmuş ve açılmış olan en büyük yeraltı şehridir. Derinkuyu yeraltı şehrinden 11 kat aşağıya inilebiliyor, henüz açılmamış olan ve devam eden diğer katları da vardır. Bugüne kadar açılmış ve bulunmuş kısmı sadece çeyreği olan 1500 m2'lik bir alanı kaplıyor ve yeraltı şehri diğer yeraltı şehirleriyle bağlantılı. Tahminlere göre Derinkuyu 3000 den 50000 insanı barındırabiliyordu.

IHLARA VADİSİ
Ihlara Vadisi çok güzel bir kanyondadır ve etrafında görülmeye değer mağra kiliseleri ile harika bir doğası vardır. Melendiz suyu boyunca yürülünebilir.Özellikle canlı Freskleriyle Kokar Kilisesi görülmeye değer. 11. yy. ikinci yarısına ait çok eski Eğri Taş ve Yılanlı Kilisesi de diğer kiliselere göre farklı bir özellik taşır.

ZELVE VADİSİ
Zelve Vadisi Kapadokyada çok özel bir manzaraya sahiptir.1953'de burası bir yerleşim yeriydi. 20. yy. kadar Zelve, Hristiyan ve Müslümanların beraber yaşadığı bir yerdi. 1967'de açık hava müzesine çevrildi.Labirent bir yola sahip olan bu vadi keşfedilebilir.Burda yerleşim yerleri, Merdivenler, Kiliseler ve Güvercinliklerde görmeye değer yerlerdendir. Mağaralardaki Freskler hayvan ve insan figürlerinden ziyade geometrik şekillerdir. Üzümlü Kilisesinde 8. ve 9. yy.ait iyi korunmuş Freskler mevcuttur.

ÇÖMLEK ŞEHRİ AVANOS
Avanos Kızılırmak nehri kıyısındadır. Çömlek toprağının ünlü olması bu toprağın nehir tarafından getirilmiş olmasından kaynaklıdır. Burada günümüz dahil olmak üzere Antik çağdan beri çömlek işçiliği yapılmaktadır.

HACIBEKTAŞ TEKKESİ
Burda Hacıbektaş Veli'nin Tekkesi müzeye çevrilmiştir. Gezilebilir.


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya2


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya3


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya4
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Geri: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:16 am

Kapadokya Ataman Hotel & Restaurant Otel Fotoğrafları

Kapadokya Ataman Hotel & Restaurant Hakkında


Günümüzde Ataman Otel ve Restoran'ın bulunduğu binanın ilk bölümü yaklaşık 200 yıl önce, Kapadokya'nın mimari geleneklerine göre yapılmış, 1950'li yıllarda binada ikamet etmekte olan kalabalık ailenin gereksinimlerini karşılamak amacıyla genişletilmiştir.

1985 yılından itibaren bina onarılarak önce restoran, daha sonra otel olarak yerli ve yabancı misafirlerin hizmetine sunulmuştur.

Kapadokya mimarisinin başyapıtlarından olan yapının otele dönüştürülmesi sırasında tamamıyla ülkemiz kültürünü yansıtmak amacıyla sadece ülkemiz ürünleri - halı, kilim, çini,sedef kakmalı dekorasyon öğeleri, yorgan ve çeşitli elişleri vb. - bilinçli olarak kullanılmıştır. Otel misafirlerinin çoğunluğunu oluşturan yabancı misafirlerin olumlu tepkileri bu tercihin doğru olduğunu göstermektedir.

Kapadokya 1985 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesine girmiştir, bir kültür ve tarih hazinesi olan Kapadokya araştırmalarına yardımcı olmak amacıyla otelde Kapadokya'yla ilgili değişik dillerde yayınlanan kitapların bulunduğunu bir kütüphane kurulmuştur.


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Ataman


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Ataman2


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Ataman3


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Ataman4



Gamirasu Cave Hotel Otel Fotoğrafları


Gamirasu Cave Hotel Hakkında

Hoşgeldiniz!

Gamirasu Otel, Kapadokya'nın el değmemiş köylerinden Ayvalı'da. Kasabanın ortasında, bin yıllık kaya yerleşimleriyle delik deşik bir vadi. Kenarına kadar gelmeden farkına varılmıyor. Yoğun sessizlik hüküm sürüyor. Herşey bir yana, ortamın kendi büyüsü bu kayıp vadiye gelmek için yeterli neden.

Küçük Oteller Kitabı Nişanyan, 2004

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Gamirasu


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Gamirasu2


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Gamirasu3


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Gamirasu4
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Geri: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:17 am

Burcu Kaya Otel Kapadokya Otel Fotoğrafları

Burcu Kaya Otel Kapadokya Hakkında

Otelimiz, tarihin ve kültürün birleşerek bir ihtişama dönüştüğü Kapadokya'nın merkezi, Ortahisar'dadır. Selçuklu mimarisinin genel etkisiyle kayadan oyularak yapılmış 82 oda ve 164 yatak kapasiteli otelimiz, Kapadokya'nın zenginliğine konforu ekleyerek unutamayacağınız bir tatil geçirmenizi sağlamak istemektedir.

Dilerseniz şömineli lobimizde, dilerseniz Burcu barımızda, tarihin ev sahipliğinde keyifli sohbetler edebilir, açık ve kapalı restoranlarımızda yöremiz mutfağının en leziz örneklerini tadabilirsiniz. Otelimizin deneyimli ve eğitimli personeli sizi geleneksel Türk misafirperverliğiyle ağırlayacak ve Kapadokya'nın yaşamınızdaki en güzel anılardan biri olması dileğiyle uğurlayacaktır.


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Burcukaya


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Burcukaya2


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Burcukaya3


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Burcukaya4


Sinanos Gül Konakları Otel Fotoğrafları

Sinanos Gül Konakları Hakkında

Ülkemizdeki Kültür Turizmi için önemli bir yeri olan Kapadokya her yönü ile pek çok özelliği içinde barındırmaktadır.Bu özellikler peribacaları, yer altı şehirleri, kiliseler, açık hava müzeleri ve doğal güzelliği ile sınırlı değildir.

Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa kasabası, bölgede bulunan eski yerleşim yerlerinden olan bir Rum köyüdür. 1923'de imzalanan Lozan Antlaşması ile Rumlar köyden taşınmış geride bir çok anıt eser bırakmışlar dır. Bu tarihi anıt eserlerden biriside Sinasos Gül Konakları'dır.

Gül Konaklan 19. yüzyılın ortalarına doğru bölgenin taşından ve kaya oyularak 4000 nı2'lik bir alana inşa edilen iki Rum evinden oluşmaktadır. Konaklarımızın renovasyonu Eylül 1998'de başlayıp Haziran 2002'de tamamlanmış olup yapılan renovasyonda binanın özgün mimari karakterinin bozulmamasına özen gösterilmiş ve bütün odalarımız farklı dekore edilip gerçekliği hayal gücünüzü zorlayacak tarzda hazırlanmıştır.

Birinci konağımızda;
Resepsiyon, 4 kemer tavanlı ve 3 ahşap tavanlı oda, Şömineli Baş Oda (seminer salonu), Kütüphane, Gül Köşkü (lobby), Şömineli Aynalı Salon, Şırahane (müzecik), Restoran (Atina-Selanik salonu), Mutfak, Tandırevi, Terasta oturma tahtı, Avlu ve Gül bahçesinden oluşmaktadır.

ikinci konağımızda;
3 tane kaya , 1 tane kaya suit, 5 tane kemer tavanlı, 1 tane ahşap tavanlı (balkonlu), 1 tane ahşap tavanlı suit ve 1 tane king suit (balkonlu) oda olmak üzere toplam 12 oda, Hamam, alt ve üst olmak üzere iki Avlu ve Gül bahçesinden oluşmaktadır.

Oda banyolarında yapısına göre küvet ve duşa kabin kullanılmıştır. Ayrıca bütün odalarımızda telefon, minibar, saç kurutma makinesi ve şifreli kasalar mevcuttur.

Öğle ve akşam menülerimiz yöresel olup, tandırda pişirilerek servise sunulmaktadır.

Gül Konakları; Kurucularından, yöneticilerine ve tüm elemanlarına kadar, kendi alanında deneyimli bir ekip tarafından hizmet veren, ülke turizmine katkıda bulunmayı, özgünlüğüne, yalınlığına ve kültürel mirasın kalıcılığına adayan, sadece Kapadokya'da değil, bütün Türkiye'de "Butik Otel" işletmeciliğinin bir simgesidir.


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Sinanos


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Sinanos2


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Sinanos3


Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Sinanos4
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Geri: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:27 am

Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya

Kapadokya, (Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelir). Bölge 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasan dağı ve Güllü dağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.

İnsan yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanmaktadır. Hititlerin yaşadığı topraklar daha sonraki dönemlerde Hıristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Kayalara oyulan evler ve kiliseler bölgeyi Hıristiyanlar için devasa bir sığınak haline getirmiştir.

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 9312463121F95B4790FAC8CAr

Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi olaylar Peri bacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır. İnsan yerleşimlerinin Paleolitik döneme kadar uzandığı Kapadokya'nın yazılı tarihi Hititlerle başlar. Tarih boyunca ticaret kolonilerini barındıran ve ülkeler arasında ticari ve sosyal bir köprü kuran Kapadokya, İpek Yolu'nun da önemli kavşaklarından biridir.

MÖ XII. yüzyılda Hitit İmparatorluğu'nun çöküşüyle bölgede karanlık bir dönem başlar. Bu dönemde Asur ve Frigya etkileri taşıyan geç Hitit Kralları bölgeye egemen olur. Bu Krallıklar MÖ VI. yüzyıldaki Pers işgaline kadar sürer. Bugün kullanılan Kapadokya adı, Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına geliyor. MÖ 332 yılında Büyük İskender Persleri yenilgiye uğratır, ama Kapadokya'da büyük bir dirençle karşılaşır. Bu dönemde Kapadokya Krallığı kurulur. MÖ III. yy. sonlarına doğru Romalıların gücü bölgede hissedilmeye başlar. MÖ I. yy ortalarında Kapadokya Kralları, Romalı generallerin gücüyle atanmakta ve tahttan indirilmektedir. MS 17 yılında son Kapadokya kralı ölünce bölge Roma'nın bir eyaleti olur.

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42659p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42646p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42647p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42648p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42650p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42649p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42651p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42652p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42653p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42654p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42655p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42656p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42657p

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 42658p
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Geri: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:37 am

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil D5b93a44

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya1

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya2

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya_20Balon

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Wm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Geri: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:43 am

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Wm777

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 290ceaBALON

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Balon003
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
!-$!Rin$€y-!
Admin
Admin
!-$!Rin$€y-!


Mesaj Sayısı : 617
Nerden : -NazLiCaN-
Lakap : $iRin$ey-!
Kayıt tarihi : 24/01/09

REP SİSTEMİ
Başarı Puanı:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Left_bar_bleue100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Aktiflik:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)
Paylaşım:
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Img_left100/100Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty_bar_bleue  (100/100)

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Empty
MesajKonu: Geri: Kapadokya-Nevşehir'de Tatil   Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Icon_minitimeSalı Şub. 03, 2009 3:45 am

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Balonhbr00943

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil Kapadokya

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 1202416492img2461fr

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 1202416518img2507fr

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 1202416641img2573fr

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 1202416779img2613fr

Kapadokya-Nevşehir'de Tatil 6717274
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karadenizliligumfm.forummum.com/
 
Kapadokya-Nevşehir'de Tatil
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kapadokya-Nevşehir'de Tatil
» Amasrada TatiL
» Rizede TatiL
» Kumbet Koç Kayası Yaylasında Tatil

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KaraDenizFm :: GENEL KÜLTÜR VE SANAT :: Türkiyemiz-
Buraya geçin: