Kadın-erkek ilişkileri yüz yıllardan beri hala tam olarak çözülemedi. Birbirini tamamlayan bu iki yârim elmada ufak tefek eksiklikler yok değil! Bunlardan biri yalan söyleme zaafı...
Bazı erkekler hiç yalan söyleyemez, hemen gözlerinden, hal ve hareketlerinden anlaşılır. Bazıları da kendi kişilik değerlerini artırma amacıyla zararsız yalanlar söylerler. Erkeklerin en çok hangi konularda yalan söylediklerini belirlemek için yapılan araştırmada ilginç sonuçlara varilmiş.
İste erkeklerin en sık söylediği yalanlar...
Statü yalanı
Erkekler olayları biraz şişirmeye meraklı. En büyük arabalar onların, en önemli is yerlerinde onlar çalışır. Bu gösteriş hevesi kendilerini başkalarıyla kıyaslama düşüncesinden kaynaklanıyor.
Bilgi yalanı
Hiçbir bildikleri olmasa da, erkeklerin yüzde 84'ü bilgi sahibiymiş gibi davranıyor. Kendilerini sorun çözme konusunda yetenekli görüyorlar.
Duygu yalanı
“Bir problemin mi var?” erkeklere sorulduğunda, genelde “Hayır, yok!” derler. Zaaflarını açığa vermeyi sevmediklerinden bunları gizlerler.
Korku yalanı
Erkekler, cesur olmaları gerektiğini sanırlar. Onun için korkularını ve fobilerini (örümcek gibi) saklarlar.
Tembellik yalanı
Yaptıkları her şeyi abartılmış gerekçelerle savunmayı hoşlanırlar. Beyinlerinin arkasında yatan düşünce: Yaptıkları her şeyin bir anlamı olmasını isterler.
Kaytarma yalanı
Uzun süreli tartışmalardan kaçmak için, soruları hemen kısa bir ”Evet” ile cevaplandırırlar. Örneğin ”Beni halen seviyor musun?” veya ”Bu elbise bana yakıştı mı?” suallerini.
Ağzından çıktığıyla aklından geçirdiğin
Yalana ilişkin yapılan çeşitli araştırmalarda, erkeklerin söylediği ve aklından geçirdiği arasında dağlar kadar fark olduğu ortaya çıktı. Bunlardan bazı örnekler:
Söylediği: “Ben daha çok evime bağlı bir insan sayılırım”
Düşündüğü: “Kahvehanelerin çoğunda bana ayak basma yasağı konulduğundan beri”.
Söylediği: “Neden bu kadar kıskanç olduğunu gerçekten anlamıyorum?”
Düşündüğü: “Sibel, Burcu ve Hülya Allah'tan öyle değiller”.
Söylediği: “Çok çalıştığını görmek beni üzüyor”.
Düşündüğü: “Sen temizliğini yaparken ben televizyon izleyeyim bari”
Söylediği: “Ne, çocuk yine ishal mi oldu?”
Düşündüğü: “Oysa bira içtikten sonra ne güzel hemen uykuya dalmıştı...”
Söylediği: “Her zaman için arkadaş kalabiliriz”
Düşündüğü: “Beni telefonla aramadığın sürece”